Köszöntő

Szerző: 
Papp István - Krahulcsán Zsolt - Petrás Éva - Pócs Nándor

Kedves Olvasóink!

A 2007 óra létező Betekintő folyóirat megújult szerkesztőséggel lép ama virtuális térbe, amelyben eddig is működött. 2017. december 1-jével lapunk felelős kiadója, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója, Cseh Gergő Bendegúz Papp Istvánt bízta meg a főszerkesztői feladatok ellátásával. A szerkesztőség összetétele is változott: Krahulcsán Zsolt mellett Petrás Éva és Pócs Nándor látja el a sokrétű munkát. A régi-új csapat dolgozik a folyóirat honlapjának megújításán, az évi két tematikus szám összeállításán, illetve a folyóirat jelleg erősítésén.

Idei második számunkat az 1968-as év köré szervezzük, míg a negyedik számban a sztálinizmus fogalmát igyekszünk körbe járni, magyar és külföldi kollégák írásaival. Terveink szerint az év második felében már külsőleg és belsőleg is felfrissített honlapunk várja az érdeklődőket, s jövőre tördelt, folyóirat formátumban szeretnék még inkább vonzóvá tenni lapunkat. A folyamat végállomása pedig a néhány tíz példányban kinyomtatott Betekintő lesz. Ezzel is szeretnénk növelni a lap ismertségét, de természetesen az online változat marad az elsődleges. 

Kérjük Önöket, hogy észrevételeikkel, megjegyzéseikkel, kritikáikkal, amelyeket szívesen továbbítunk a szerzők felé, bátran keressenek minket a betekinto@abtl.hu címen.

Budapest, 2018. március 6.

Papp István főszerkesztő, Krahulcsán Zsolt, Petrás Éva, Pócs Nándor szerkesztők

CsatolmányMéret
2018_1_koszonto.pdf456.61 kB