Köbel Szilvia

Szólásszabadság – szólás utáni szabadság

Szerző: 
Köbel Szilvia
Alcím: 
Véleményszabadság a nyolcvanas évek végén, Magyarországon, I. rész

A nyolcvanas évek második felében egyre jobban a figyelem középpontjába kerültek a szabadságjogok. Az emberi jogok alkotmányos deklarációja ellenére hiányoztak mind a politikai, mind pedig a jogi garanciák, amelyek biztosították volna e jogok gyakorlati érvényesülését.

Szólásszabadság – szólás utáni szabadság

Szerző: 
Köbel Szilvia
Alcím: 
Véleményszabadság a nyolcvanas évek végén, Magyarországon, II. rész

A nagy történet

Szerző: 
Köbel Szilvia
Alcím: 
Mirák Katalin (szerk.) Háló 2 – Egyházvezetők 1. Dokumentumok és tanulmányok a Magyarországi Evangélikus Egyház és az állambiztonság kapcsolatáról (1945–1990) Luther Kiadó, Budapest, 2014.

Félreértés ne essék, az alábbi írásban nem valami érdekfeszítő, pártállami titkosrendőrségi sztorit szeretnék megosztani az olvasókkal, hanem a második világháború utáni évtizedek máig ható, több tekintetben is feldolgozatlan területének, nevezetesen az egyházvezetők és más egyházi személyek pártállami állambiztonsági szervekkel történő egy&uu

„Nem elsősorban egyházpolitikai kérdésekről van szó…”

Szerző: 
Köbel Szilvia
Alcím: 
Az iszlám és a pártállam – állambiztonsági iratok tükrében

„Irodalmi alapon lettem muszlim, nem pedig úgy, hogy egy iszlám szervezet megtalált ilyen olyan ígéretekkel. Amikor már Egyiptomban elvégeztem az Al-Azhart, és sejk lettem, egyszerre akkora rangom lett az iszlám közösségben, hogy a politikai elhárítás már nem lehetőséget, sokkal inkább zavaros státuszú, inkább rizikót jelentő személyt láthatott bennem.

Tartalom átvétel